Üdvözöllek!


Itt betekinthetsz a Favolart világába és megtudhatod, hogy mi történik a “színfalak mögött”. Részletesebben olvashatsz kis műhelyünkről, arról, hogy honnan és hogyan indultunk, valamint arról is, hogy milyen terveink vannak.


Engedjétek meg, hogy bemutatkozzak, a nevem János Timea. Én készítem el a Favolart vizuális elemeit.

2008-ban végeztem a Nagyváradi P.K.E reklámgrafika szakán és közel 10 évet foglalkoztam arculattervezéssel.

Természetesen nemcsak egy személyben vagyok itt jelen, mivel a műhely legfőbb motorja a férjem, aki nagy szeretettel áll mellettem és veszi ki részét a munkából.

A gyerekvárás ideje alatt, a gyerekszoba dekorálásával visszatértem a hagyományos technikákhoz. A számítógépek hideg világa után egy felüdülés volt számomra újra ecsetet fogni. Ez az újra találkozás egy teljesen új dimenziót nyitott meg, sorra születtek meg a kisebb-nagyobb vászonképek, melyek a mai napig díszítik a lányom szobáját. 2016-ban megkért az egyik kedves barátnőm, hogy készítsek a saját kis márkájának egy új arculatot, amihez nagyon passzolt volna az akvarell. Úgy döntöttem, hogy kipróbálok végre egy igazi minőségi akvarellt és akvarell papírt. Hát nem csalódtam, igazi intenzív színek futottak végig a papíron. Teljesen elvarázsolódtam.

A kezdeti kísérletezésekből a többi munáim itt találhatóak.

A szépen illusztrált mesekönyveket a gyerekek nagy szeretettel forgatják éveken át, mindig újraálmodva a történeteket. Arra gondoltam, miért ne terjeszteném ki ezt a csodálatos világot a lakásunkra is, mint például a falakra, ajtókra vagy akár éjjeli lámpákra? Ha a mesevilág szereplői népesítik be a gyerekek közvetlen környezetét, karnyújtásnyi távolságból a kedvenc hősök közeli barátokká, védelmezőkké, vigasztalókká válhatnak számukra.

Ettől kezdve nem volt megállás, így jött létre a Favolart napról-napra táguló világa.

Tervezéskor mindig törekszem arra, hogy egyedi és mesés hangulatú illusztrációkkal lássam el dekorációs tárgyaimat. Így jött létre a névtáblák, órák, meselámpák, családi naptárak és faliképek sorozata.

Gyerekkoromban mindig szerettem felfedezni a kis részleteket egy-egy rajzban és ezt az élményt szeretném tovább adni munkáimban. Így amikor alkotok hangsúlyt fektetek arra, hogy legyen valami kis történet a képben, ami elindíthatja a gyerekek fantáziáját. A képek segítenek abban, hogy a gyerekek beépíthessék a meséket, és a mesefigurákat saját kis fantáziavilágukba, ami hozzájárul az érzelemgazdagság növeléséhez és a személyiségfejlődéshez.

Folyamatosan jönnek az újabbnál újabb ötletek. Nemcsak a gyerekszobák falait szándékozom szebbé varázsolni, remélem munkáim bele tudnak férni a felnőttek világába is, újraélesztve a „varázslatot”.

Úgy érzem sok újdonsággal tudlak majd meglepni benneteket, ezért úgy gondolom, hogy érdemes lesz követni a blogot és a Facebook oldalunkat is.

Varázslatos napot kívánok nektek!