„Én kis kertem” társasjáték

Sokat gondolkodtam, hogy mit is tudnék nektek készíteni, amit ebben a nehéz időszakban tudnátok jól hasznosítani.

Aztán az egyik nap takarítás közben, szembe jött velem egy régi vázlatom, amin egy befejezetlen társasjáték tervei voltak.

Jött a sugallat, hogy most lenne az ideje ezt befejeznem.

Remélem sikerül ezzel a társasjátékkal egy kis gondtalan időtöltést ajándékoznom nektek.

Egyszerű, lépegető társasjáték, a játékmező kinyomtatható A4-es vagy A3-as méretben is, az utóbbit szétválasztottam két A4-es lapra, hogy egy egyszerű házinyomtató is meg tudjon birkózni a feladattal.

4 éves kortól, szülői segítséggel már játszható, ismeretterjesztő játék, mivel a gyerekeknek a lépések megtételéhez számolniuk is kell és a zöldségek és gyümölcsök közt is különbséget kell tenniük.

A játékmezőn kívül még csupán 2 lapot kel kinyomtatni és azokat felvágni.

mezo

A játékról röviden:

Tüsi Mesikének, a kis süninek csodaszép kertje van. Segítenünk kell neki begyűjteni a zöldségeket és gyümölcsöket az éléskamrájába. Mindezt nem lesz könnyű megtenni, mert a szomszédja Lajos, a kisegér rendszeresen falatozik a kertjéből. Vajon elegendő élelmet tud elraktározni télire?

Ahhoz, hogy játszani tudjunk, elő kell készíteni egy dobókockát. Ha éppen nincs otthon dobókocka, akkor kérhetünk a google-től is.

Amit még nektek kell elkészítenetek, az a kis jelző, amivel lépkedni tudtok a játékmezőn. Négy jelzőt kell elkészíteni, mert maximum négyen tudjátok játszani a játékot.

Jelző lehet például babszem, pénzérme, kavics, kagyló-tészta, amiket majd megfestetek négy különböző színre. A játék elemeit a következő gombra kattintva töltheted le:

Ha mindez megvan, akkor kezdődhet  játék! Ha valami észrevételetek van a játékkal kapcsolatban, akkor nyugodtan írjátok meg nekem.  


Ha felszeretnél iratkozni a hírlevelemre és időben értesülni egyedi ajánlatokról és ingyenesen letölthető anyagokról, akkor görgess az oldal aljára, add meg az email címed és kattints a “feliratkozás” gombra. Bizakodással teli napot kívánok Nektek!

Üdvözlettel, Timea