Ajtódíszek felnőtteknek

Már egy ideje foglalkoztat, hogy hogyan tudnám az mesés hangulatú illusztrált világot felnőttek számára is átadni. Az egyik ilyen próbálkozásom az ajtódísz volt. Tudjátok, az amit felfüggesztünk a bejárati ajtónkra, és annak hatására a vendégeinket egy kicsit melegebb fogadtatás éri már azelőtt, hogy ajtót nyítnánk nekik. Egy ilyen tábla tervezésének fogtam neki egy tavaszi esős napon. Miután véget ért a vakáció, és a lányom újra óvódába járt, csendesebbek voltak a délelőttök. Volt időm szép lassan haladni a festéssel. Olyannyira sikerült, hogy amire befejeztem a festést az időjárás már megfordult, és annyira sziporkázó napsütés köszöntött rám, hogy megnehezítette a dolgomat a fényképezésnél.

Így nézett ki a festményem, az eredeti állapotában:

Ezután következett a számítógépes munka. Ennek következtében a fekete macska a ház alól elvonult, és a helyét benőtte a házat körbeölelő növényzet. Eredetileg a felíratot is a ház kéményéből kieredő füstbuborékba terveztem, de a növényindákhoz kapcsolódó szöveg szebbnek bizonyult.  

Az első tesztverzió nemsokára elkészült, ami így nézett ki:

Habár az illusztrációval meg volt elégedve az egész család, a felfüggesztés még hagyott egy kérdést maga után. A hátsó felére, mint a legtöbb termékemnek, kétoldalú ragasztó csíkot húztam, de elgondolkodtunk, hogy talán nem minden esetben jó ragasztani. Kevés tanakodás után úgy döntöttünk, hogy szükség lesz egy akasztóra is.  

A végső verzió ezért ilyen formát öltött:

A tábla tetején még dúsúlt kicsit a növényzet, és két levélke összeérésével lehetőség nyílt immár a szegre akasztásra is. Hátul pedig maradt a kétoldalú ragasztó így:

Mostmár bevallom, hogy a macska a ház alól nem magától vonult el. Én nem engedtem, hogy ott ólálkodjon tovább. Nem maradhatott, mert a ház előtt egy kismadár kezdett a tavaszi énekébe, és ha észre vette volna a közelben lévő macskát, félő, hogy ijedtében elhallgat. Pedig kár lett volna, hiszen tavaszhívogatóan szólt az éneke.

A tavaszi madárcsiripelős hangulatban mégegy ajtódíszt készítettem nemsokára. Ezen már főszerepet kapott egy tavaszi madárka:

A véleges kész ajtódíszeim beköltöztek a webáruházamban, ahol már meg is vásárolhatóak. Amire elkészültek, már meg is érkezett kissé esősen a nyár hozzánk, úgyhogy mostmár a nyári hangulatban valami egészen mást tervezek. Nemsokára el is árulom, hogy mi az. 🙂